mítoszok és tévhitek a fogfehérítésről

PROFESSZIONÁLIS FOGFEHÉRÍTÉS OTTHONA KÉNYELMÉBEN.

Biztonságos és szakértők által elismert fogfehérítő termék otthoni használatra. A fogak már az első 3 nap után fehérebbek.

PROFESSZIONÁLIS FOGFEHÉRÍTÉS OTTHONA KÉNYELMÉBEN

Mítoszok és tévhitek a fogfehérítésről

A fogfehérítés egyáltalán nem egy olyan problémakör, amihez minden laikus értene. Ezért ne törődjön azzal, mit mond a barátnője vagy a szomszédja, akik még soha nem fehérítették a fogaikat, számos szuvas foguk van, és ráadásul csúnyák és barnák a fogaik. Inkább forduljon tanácsért olyan szakemberhez, aki valóban jártas a témában, rendszeresen tanulmányozza és elfogadja a modern tudományos eredményeket is, vagy olvassa el ezt a cikket.

„„És nem károsítja a fogzománcot?“ (a leggyakrabb kérdés a fogfehérítéssel kapcsolatban a laikus nyilvánosság körében)

Nem! Nem károsítja. Ez vegyileg egyszerűen nem lehetséges. A fehérítő gél hatóanyagai a fogzománc kristályai közé hatolva reagálnak a pigmentekkel. A fogzománc mindössze kb. a 2%-át alkotják olyan organikus összetevők, amelyek közreműködnek a fogak elszíneződésén. A fennmaradó 98%-ot olyan anorganikus eredetű kristályok alkotják, amelyekre nincsenek hatással a hatóanyagok. Ha a fogai egészségesek és a fogzománc nem mutatja az egyértelmű károsodás jeleit, a fogfehérítés teljesen BIZTONSÁGOS. Természetesen nem kezdheti el a fogfehérítést, ha szuvas fogai vannak. Azokat először rendbe kell tenni. Az sem fehérítheti a fogait, aki ínygyulladásban szenved és véreznek az ínyei, mert nem törődik a fogaival. A természetes, egészséges fogakkal rendelkező emberek számára a fogfehérítés teljesen biztonságos és semmilyen módon nem károsíthatja a fogzománcot. A fogzománc nem repedezhet meg és más, hasonló, a laikus, anonim internetes fórumokon terjedő buta dolog sem történhet. A fogzománcot károsítja pl. a Coca Cola és a hozzá hasonló, foszforsavat tartalmazó italok, vagy a citrusfélék levei, magas savtartalmuk miatt, de biztos nem a magas minőségű és kipróbált fogfehérítő készítmények…

A fogfehérítés úgysem hatékonyt és csak marketingről van szó.“

A fogfehérítés természetesen hatékony. Ha a fogfehérítés eredménytelen lenne, egész Amerika csak egy nagy csalás kellene, hogy legyen. Ott minden sarkon fehér fogú emberekkel találkozik. Egyesek talán túlzásba viszik a fogfehérítést és rendellenesen fehérek a fogaik, de a fogak fehérségét mindenki elképzelése szerint szabályozhatja a fehérítés közben. Egyszerűen, ha már olyan fehérek a fogai, ahogy azt szeretné, abbahagyja a fehérítést. Ha felmarad néhány matrica, elrakhatja máskorra és megtakarít vele.

A fogfehérítés eredményességét azok az emberek is bizonyítják, akik Crest matricákat használták a fogaik kifehérítésére, konkrétan a rengeteg pozitív értékelés a heureka.sk weboldalon. Talál ott elégedetlen és negatív véleményeket is? Nem. A Crest matricákkal való fogfehérítés egyszerűen működik. Szükséges megemlíteni azt, hogy csak tényleges vásárlók értékeléseiről van szó. Ilyen értékelést nem írhat akárki névtelen, csak az, aki a matricát valóban megvásárolta a webáruházban és használt is azt. Ha valakinek nem lettek volna eléggé hatékonyak, biztosan szívesen írt volna negatív értékelést, de erre eddig nem került sor (a Bieliace-pasiky.com webáruház 4 éves működése alatt). A fogfehérítés hatékony. A fehér fogsor előnyös. A fehér fogú emberek szebbek, érdekesebbek, keresettebbek és általában sikeresebbek is az életben.

Pontosan 5 árnyalattal fehérebb fogak?

mítoszok és tévhitek a fogfehérítésről
Ez aztán tényleg nem így működik. Ha valaki azt állítja, hogy a fogfehérítés során előre lehet jelezni és ráadásul pontosan lemérni a fehérítés árnyalatainak a számát, hazudik önnek. A fogfehérítés eredménye egyéni, minden esetben kissé eltérő lehet. Mindenki különböző fogakkal, genetikai előfeltételekkel rendelkezik, más az életmódja, étkezési szokásai, életkora stb. A fehérítő hatást számos tényező befolyásolja. A legkönnyebb (és így a legeredményesebb) az olyan, fiatal fogak fehérítése, amelyek az ételekben és italokban található festékanyagok lerakódásával, fokozatosan sárga árnyalatot vettek fel. Nehezebb az olyan, öregebb fogak fehérítése, amelyeknek szürkés, vagy ráadásul kékes árnyalatuk van. Akinek már a fehérítés előtt is meglehetősen fehérek a fogai, kevesebb árnyalattal lesznek fehérebbek, mint a fehérítés előtt sötét sárga árnyalatú fogak. A fogfehérítés árnyalatainak pontos előrejelzése és mérése tehát félrevezetés.

Bevált receptek az otthoni fogfehérítésre

Az internetes fórumokon vagy a tanulatlan „otthoni brigádos szerkesztők” által írt cikkekben gyakran olvashat „bevált” recepteket az otthoni fogfehérítésre. Sokszor írnak például a szódabikarbónával való fehérítésről. SOHA ne próbálja ki. A szóda szemcséi összekarcolják a fogzománcot. Ha gyakran használná a szódát, teljesen tönkretenné a fogait, mivel a szemcséi élesek.

Más laikus vélemények gyakran szólnak a citromlé vagy narancshéj fogfehérítésre való használata mellett. A citrusfélék azonban a fogzománcot maró savakat tartalmaznak, amelyek növelik a fogszuvasodás előfordulásának esélyét, ezért inkább ezt se próbálja ki. Az az igazság, hogy a citrusfélék vagy narancslé elfogyasztása után legalább 30 percig nem lenne szabad fogat mosnia, nehogy elősegítse a citrusfélékből a fogakra rakódott savak fogzománcra gyakorolt maró hatását. Valóban buta dolog volna szándékosan kenni a fogait ezekkel a savakkal.

Máshol arról olvashat, hogy elég epret enni és spenótlevelet rágni, hogy fehérek legyenek a fogai. Ha ez ennyire egyszerű volna, már régen mindenkinek fehérek lennének a fogai. Az eper a piros gyümölcsök közé tartozik és a spenót pedig szintén egy olyan élelmiszer, amit kerülni kellene a fehér diéta alatt. A hatásuk tehát nem fehérítő, pont ellenkezőleg.

A fogfehérítést meg kell ismételni, különben a fogak színe újra visszatér.“

Ez is csak egy mítosz. Természetesen a festékanyagok lerakódásával a fogak idővel újra elszíneződhetnek, ez az étrendjétől és életmódjától is függ. De azoknak, akik már egyszer kifehérítették a fogaikat, többnyire elegendő jó minőségű fehérítő fogkrémet vagy fehérítő tollat, esetleg habot használni egy idő után és a fehér árnyalat így több mint két évig is fenntartható. Az Elmex gél időnkénti használata sem rossz ötlet. A fogak kifehérítése után ajánljuk a Crest 3D Glamorous White vagy más Crest fogkrém használatát, mivel ezek a fogkrémek valóban csúcsminőségűek és kitűnőek az újonnan lerakódó festékanyagok folyamatos eltávolítására. Nem hagyják elszíneződni a fogakat és nehézségek nélkül megőrzik a fogak fehér árnyalatát.