Hogyan fehérítse fogait

Hogyan érhetem el, hogy végre fehérek és egészségesek legyenek a fogaim és a lehető leghosszabb ideig fehérek is maradjanak?

 

Az egészséges és fehér fogak titka

Törődjön alaposan a fogaival, kifogások nélkül, ne halogasson semmit! Ügyeljen a fogtisztítás helyes technikájára, használjon megfelelő fogkefét, fogselymet és legalább hetente egy alkalommal fogközi fogkefét is.

Használjon jó minőségű fogkrémet. A fogak fehérségének megtartására, elszíneződések tökéletes eltávolítására, a fogak egészsége érdekében és a fogszuvasodás ellen való védelemhez a Crest 3D White Glamorous White vagy más, a Crest 3D White sorozatból való fogkrém rendszeres és hosszú távú használatát ajánljuk. Nem csak azért, mert a Crest márka terméke, hanem mert valóban egy kiváló minőségű fogkrémről van szó, amellyel mindenki elégedett, aki már legalább egyszer kipróbálta. Próbálja ki ön is és meglátja, hogy már nem cseréli másra.

Hogyan fehérítse fogait

A Crest matricákkal való fogfehérítés közben tartsa be a fehér diétát, tehát kerülje a festékanyagokat tartalmazó élelmiszereket és italokat. Ilyenek például a kávé, kóla, vörösbor, tea (főleg a zöld és a fekete), cékla, spenót, répa, áfonya, ketchup, stb. A fehér diétát ideális már néhány nappal a fehérítő kúra előtt elkezdeni és azt követően is a lehető leghosszabb ideig betartani. A leggyakrabban fogyasztott ital a víz kellene, hogy legyen. Ha cukrot vagy festékanyagokat tartalmazó italt iszik, úgy segíthet a fehér fogsoron, hogy utána vízzel öblíti ki a száját.

A fehérítés közben kerülje a citrusféléket a bennük lévő erős savak miatt.

Ha dohányzik, próbálja a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a dohányzást a kúra ideje alatt.

A fehérítés előtt ideális egy dentálhigiéniai kezelés elvégzése, a fogkő és a foglepedék eltávolítása érdekében. Nem nélkülözhetetlen és a matrica e nélkül is hat, de ezzel a maximálisra növelheti a hatékonyságát.

A fehérítés után fellépő, fokozott fogérzékenység esetén használjon érzékeny fogakra való fogkrémet.

A fehérítő kúra után, használjon fluorid tartalmú gélt (pl. Elmex gél), legalább az első négy hét alatt, hetente egyszer.

A fogszuvasodásban szenvedőknek természetesen nem lenne szabad fehéríteni a fogaikat. A fogakat először rendbe kell tenni és csak azután elkezdeni a fehérítést. Azt is jó tudni, hogy rendben van-e az összes fogtömése és nem kell-e valamelyiket újabbra cserélni. A fehérítés nem alkalmas az ínygyulladásban szenvedők számára sem (vérző íny). A gyulladást gyógyítani kell és fontos a fogközi fogkefe és a fogselyem használata.